Προσπαθήσαμε να καταγράψουμε τις σημαντικότερες δράσεις μας, γιατί είναι πια καιρός να σταματήσουμε την αναμετάδοση ιδεών και να ασχοληθούμε την πραγμάτωσή τους. Εκφράσαμε τις θέσεις μας από την πρώτη στιγμή και βγήκαμε αμέσως στον κόσμο, καταγράψαμε τα προβλήματά του και τον ακούσαμε. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος ρόλος μας, να ακούμε και να περνάμε αμέσως στην πράξη.

Εκδηλώσεις

Στις 12 Οκτωβρίου οι PES Activists Ξάνθης διοργανώσαμε την ιδρυτική και μεγάλη εκδήλωσή μας στα Άβδηρα, όπου ο κόσμος είχε την δυνατότητα να συζητήσει με τους ομιλητές μία σειρά ζητημάτων (Ασφαλιστικό, ΚΑΠ, Ανεργία κλπ). Στο πάνελ συμμετείχαν οι Ζέφη Δημαδάμα, Δημήτρης Σαλτούρος, Θοδωρής Δουλουμπέκης, Χρήστος Παπαδούλης και Άλκης Κίσσας, ενώ η Εύα Καϊλή παρενέβη μέσω skype.

Συμμετείχαμε στην κοινή δράση του Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ και των PES Activists Greece για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Ολόκληρος ο Νοέμβριος ήταν αφιερωμένος στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου. #orangeurworld #hefoshe

Στις 16 Δεκεμβρίου συμμετείχαμε στην διοργάνωση της ημερίδας των PES Activists Greece με θέμα την χορήγηση ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς. Η εκστρατεία Generation 2.0 ενημέρωσε τον κόσμο για την δράση της και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου (17.1.2015), με πρωτοβουλία του συντονιστή των Ακτιβιστών Ξάνθης, διοργανώθηκε εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα την «Ανανέωση • Χτίζοντας το αύριο», στην οποία συμμετείχαν τέσσερις νέοι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και είχαν γόνιμο διάλογο με τους πολίτες.

Στις 20 Ιανουαρίου συμμετείχαμε στην διοργάνωση της εκδήλωση «Νέοι πολιτικοί και Social Media»μαζί με την Νεολαία ΠΑΣΟΚ και το Ευρωπαϊκό Φεντεραλιστικό Κόμμα. Παρέμβαση εκ μέρους των Ακτιβιστών Ξάνθης πραγματοποίησε ο Γιώργος Κίσσας. Το πρωί της ίδιας ημέρας, ενημερώσαμε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το περιεχόμενο της εκδήλωσης.

Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις μαζί με τους πολίτες που ήθελαν να ενημερωθούν για τις δράσεις και το πρόγραμμά μας. Δημιουργήσαμε μία σειρά projects (video, infographics και άλλα γραφικά) και βοηθήσαμε τους υποψηφίους βουλευτές της Ξάνθης στην επαφή τους με τον νέο κόσμο.

Βγήκαμε στην κοινωνία και προσπαθήσαμε να φέρουμε τον κόσμο σε επαφή με τους νέους υποψηφίους και να ανταλλάξουμε απόψεις για ζητήματα που αφορούν την νέα γενιά και την αναπτυξιακή προοπτική της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συναντήσεις

Οι PES Activists συναντήσαμε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Martin Schulz, στην Αθήνα, την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015. Στην συνάντηση με τον πρόεδρο την Ξάνθη εκπροσώπησε ο συντονιστής, Γιώργος Κίσσας, που ενημέρωσε τον ενημέρωση για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και για τις δράσεις των PES Activists.

Πρωτοβουλίες, Προτάσεις, Ιδέες, Στόχοι, Διακυβεύματα

Αναπτύξαμε μία σειρά πρωτοβουλιών που σχετίζονται με θέματα όπως η αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη, η προβολή μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων του νομού Ξάνθης, η παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες, η καταπολέμηση του νεοναζισμού και καταδίκη της βίας.

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Όσον αφορά την αγροτική παραγωγή και ανάπτυξη, δημιουργήσαμε τις Επιτροπές Ενημέρωσης για την Νέα ΚΑΠ με στόχο την ενημέρωση των αγροτών για το περιεχόμενο της. Παράλληλα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και ακτιβιστής, Άλκης Κίσσας ενημέρωσε τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο για τις τρέχουσες συνθήκες και παρέθεσε σειρές προτάσεων για κάθε έναν από τους κλάδους.

Προχωρήσαμε στην πρωτοβουλία #rethink_local και #επιμένουμε_τοπικά με στόχο την ανάδειξη της παραγωγής των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων του νομού Ξάνθης, όπως είναι το εργαστήριο οίνου Ασημάκη.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ

Μαζί με τους υπόλοιπους Ακτιβιστές Ελλάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος διεκδικούμε την χορήγηση ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και είμαστε απέναντι σε κάθε οπισθοδρόμηση, που επιχειρείται από τον ακροδεξιό εταίρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. (βλ. σχετικό Δελτίο Τύπου)

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μία ομάδα νεοναζιστών επιτέθηκε στο Λύκειο Αβδήρων και σχημάτισε ναζιστικά σύμβολα στον χώρου του. Καταδικάσαμε την επίθεση και σε συνεργασία με την εκστρατεία Planting Democracy δημιουργήσαμε την Πρωτοβουλία ενάντια στον νεοναζισμό.

Συμπεράσματα

Για ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα αποδείξαμε την θέλησή μας για προσφορά και συνεισφορά στην οικοδόμηση μιας καλύτερης και πιο ανθρώπινης ευρωπαϊκής κοινωνίας. Αυτός είναι άλλωστε και ο ρόλος των PES Activists σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε μία καλύτερη κοινωνία. Και το κάνουμε!

Advertisements

Τι πιστεύεις;

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s